Ontdek nu of jouw website SEO proof is!

Website SEO test

Ontdek nu of jouw website SEO proof is!

De online marketing groeit steeds meer en steeds harder. Om als bedrijf mee te kunnen groeien met de concurrentie is het belangrijk om online marketing in te zetten en ook te blijven optimaliseren. Internet marketing is wel iets meer dan een foto maken, tekst schrijven en alles plaatsen. Er komen dingen bij kijken als relevante zoekwoorden en linkbuilding.

Om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal is ingericht en goed te vinden is door jouw doelgroep is het van belang dat hier aandacht aan wordt besteedt. Een handige manier om dit allemaal te regelen en er zelf geen omkijken naar te hebben is door het inschakelen van een online marketing bureau.

Wanneer je actief bent in bijvoorbeeld Utrecht kan je bijvoorbeeld een specialist voor SEO in Utrecht te raadplegen, maar het is ook een optie om contact op te nemen met bureaus die landelijk actief zijn. Op die manier kom je erachter hoe zij te werk gaan en wat je er als bedrijf uit kunt halen. Als jij bijvoorbeeld ook landelijk of regionaal te werk wilt gaan maakt het in principe niet uit of je een bureau inschakelt buiten jouw omgeving gevestigd is. Zij hebben immers de ervaring waar jij naar op zoek bent om buiten de directe vestigingslocatie gevonden te worden.

Aanpak van een online marketing bureau

Elk online marketing bureau heeft zijn eigen aanpak. Hierbij wordt gefocust op het te behalen van resultaat in plaats van op de inzet. Schakel een online marketing bureau in wanneer je zowel lokaal als regionaal, nationaal of zelfs internationaal bovenaan de organische zoekresultaten wilt eindigen. Dit wordt als volgt aangepakt.

Eerst wordt er een analyse uitgevoerd om zo te onderzoeken wie de doelgroep is, de concurrenten en wat de meest relevante zoekwoorden zijn. Nadat hier de resultaten van binnen zijn wordt er een plan opgesteld. In dit plan worden de beoogde doelstellingen opgesteld en hoe deze behaald gaan worden. Vervolgens zullen gevonden zoekwoorden subtiel worden verwerkt in de titels, headings en tekst.

De volgende stap van het bureau is om de technische werking van de website helemaal na te lopen. Hierbij wordt gekeken naar de snelheid, de kwaliteit van het beeldmateriaal en of de navigatie tussen de pagina’s soepel en logisch is. Als laatst zal er worden gekeken naar de linkbuilding. Dit is het plaatsen van linkjes naar jouw website op verschillende externe relevante websites. Dit laat zien dat de inhoud van jouw website relevant en betrouwbaar is.

SEO scan uitvoeren

Wanneer je niet veel websitebezoekers hebt en je weet niet goed waar het aan ligt kan je een SEO scan voor je website uitvoeren. Deze scan laat zien waar Google op let op jouw website en waar dus nog verbeterpunten liggen.

Deze SEO scan checkt de zoekwoorden, de content, de autoriteit en de techniek. Hierbij worden de drie belangrijkste pijlers nagekeken voor verbeterpunten. Zo wordt er gekeken naar welke zoekwoorden relevant zijn en je zeker moet toevoegen aan je website. De content wordt gecheckt op dubbele content en zoekwoorddichtheid. De autoriteitcheck licht uit of de linkbuilding genoeg is en van een goede kwaliteit. Als laatst is er de techniekcheck. Hierbij wordt gekeken naar de website snelheid op een mobiel en een desktop. Ook wordt gecheckt of de website voldoet aan aan de Core Web Vitals richtlijnen.

Deze scan is volledig gratis en kan ingezet worden op elke pagina van een website. Wanneer deze scan gedaan is kan er gekeken worden naar de verbeterpunten en kunnen deze worden toegepast. Om zo hoger te scoren in de organische zoekresultaten.

Handige tools

Om de SEO scan voor je website goed uit te kunnen voeren wordt er gebruikt gemaakt van verschillende tools. Zo wordt voor de zoekwoordencheck gebruikgemaakt van Google zelf, maar ook Ahrefs, SEMrush, Keywordtool.io en Mangools.

Voor de content check wordt gebruik gemaakt van SEMrush, Screaming Frog en Siteliner. Ook wordt er met gezond verstand gekeken of de content klopt.

De tools die voor de linkbuildingcheck worden gebruikt zijn Majestic, Ahrefs en Moz. Als laatst wordt voor de technische check gebruik gemaakt van SEMrush, Screaming Frog, GTMetrix, Pingdom en Lighthouse van Google.

Door het gebruiken van verschillende tools wordt er een breed beeld geschetst van hoe de website in elkaar zit. Op die manier kan er ook een duidelijk overzicht worden gemaakt voor de eigenaar van de website. In dit overzicht komen de sterke en zwakke punten van de verschillende webpagina’s voorbij. Nadat de scan volledig is uitgevoerd en er verschillende pijnpunten zijn uitgekomen wordt er ook een advies opgesteld. Het is natuurlijk fijn om te weten wat ervoor zorgt dat die specifieke pagina niet hoog in Google scoort. Maar daarbij is het ook fijn om te weten welke stappen genomen moeten worden om deze punten te verbeteren. Dit advies wordt opgesteld door SEO specialisten.

Voor het doen van een gratis SEO scan moet je een aanvraag doen. Deze aanvraag bestaat uit het invullen van een website URL, je naam, je e-mail en je telefoonnummer.

Lees ook...

No data was found